Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

16 представители на турския туристически бизнес и журналисти от Турция са на посещение в Стара Загора, за да се запознаят с възможностите, които имат градът и регионът за туризъм. „Подготвили сме за следващите три дни интересна и вълнуваща програма. Надявам се, че ще отнесете хубави спомени от Стара Загора, а те ще са ви стимул да се върнете отново“, приветства гостите Маргарита Крумова – началник на отдел „Туризъм и младежки дейности“ на Община Стара Загора.

Потенциалът на дестинацията ще представят Маргарита Крумова, Вени Петрова – председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлената палата и Исмет Чавушоглу, който отговаря за направление Турция към Палатата в Стара Загора.

Приветствие към гостите отправи и Олег Стоилов, който подчерта, че общата задача е мост между двете държави, подобряващ сътрудничеството между регионите в различни сфери. „Като председател на Търговската палата искам да дам акцент върху бизнес възможностите при туризма, културата и предприемачеството“, подчерта той. Вени Петрова също поздрави гостите като сподели своите спомени и впечатления от първото си посещение в Турция преди години. „Сигурна съм, че ще отворите сърцата си за Стара Загора“, обърна се към гостите председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Вени Петрова.

„Познавам региона, харесвам го. Сигурен съм, че при визитата ни ще можем детайлно да се запознаем с всички туристически възможности, които има тук. Организираме редовно турове до София и Пловдив, вярвам, че и Стара Загора има какво да предложи и покаже“, обобщи Орхан Чеби, председател на Сдружението на туроператорите от област Тракия в южната ни съседка. „Считам, че регионът е изключително подходящ за есенен и пролетен туризъм. С връщането си в Турция ще очертаем бъдещи турове, които да реализираме тук. Прогнозираме първите да са още през октомври“, каза още той.

Тридневното посещение на туроператорите и журналистите от района на северна Турция – градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг, включва посещение на културно-исторически обекти, Операта, Зоопарка, традиционното събитие, което се провежда през почивните дни – Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, както и на „Мидалидаре естейт“ в чирпанското село Могилово.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber