Покана от Община Мъглиж за обществено обсъждане на поемане на дългосрочен общински дълг

Община Мъглиж отправя покана за обществено обсъждане на поемане на дългосрочен общински дълг от банкова институция във връзка с реализирането на инвестиционен проект в полза на местната общност.

На 30.07.2018 г. (понеделник) от 14:00 часа в заседателната зала в сградата на общинска администрация - град Мъглиж ще се проведе обществено обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг във връзка с реализирането на следния проект: Инвестиционен проект с наименование: „Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари в Община Мъглиж, област Стара Загора – с. Юлиево , улица от о.т. 82 до о.т. 107“.

Предназначение на проекта е ремонт на уличното платно за движение, за възстановяване напречния и надлъжния наклон, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и ефективно отводняване и рехабилитиране на тротоарни площи. Рехабилитацията на уличното платно се налага поради следните причини:

  • По асфалтобетонната настилка на уличното платно за движение се наблюдават мрежовидни пукнатини, пропадания, единични деформации и множество валуни и коловози. По целия участък напречният наклон е равен на 0% и отрицателен, което е причина дъждовните води да текат по средата на уличното платно. Това е недопустимо с оглед осигуряване на безопасност на движение на трафика, особено зимно време, когато водата замръзва и превръща уличното платно в ледена пързалка. Това води до много по-ниски стойности на коефициента на сцепление на гумите на ППС и недопустимо удължаване на спирачния път и устойчивост на ППС. Надлъжният наклон също е компрометиран от многобройните слягания и пропадания.

Стойност на дълга: 259 816,24 лева в т.ч. за СМР 253 624,24 лева, за проектиране 3000 лева, за авторски надзор 192 лева, 3000 за строителен надзор.
Финансиране и обезпечение на проекта: собствените приходи на Община Мъглиж.

Становища и предложения по проектите могат да се изпращат и на електронния адрес на Община Мъглиж: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg  www.infoz.bg

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev

На подобна тема

Най-четеното от последните дни