Живко Тодоров: Ще продължим да работим ефективно, за да привличаме повече инвестиции

Ще продължим да работим по същия начин и през следващите четири години – ефективно, амбициозно, за да привличаме колкото се може повече инвестиции към Стара Загора. Това е единственият начин да се създава стабилна финансова среда.

Това заяви Живко Тодоров, кандидатът за втори мандат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ. Той се срещна с работещите в няколко големи старозагорски фирми и заедно с ръководителите им обсъди направеното до момента и определи приоритетите, които залага заедно със своя екип за подобряване на града и живота в него.

Емил Христов и Живко ТодоровЖивко Тодоров сподели, че създаването на конкуренция между фирмите също е от огромно значение за града и е предпоставка за развитие на бизнеса. Даде за пример промените в изискванията и цените на обществените поръчки. „Условията към фирмите, изпълняващи поръчки, бяха залагани така, че да са угодни само за определени участници. Променихме това – сега имаме по-ниски цени на услугите и се вършат повече неща. Намалена беше цената, която Общината плаща за сметоизвозването в града ни с над 1 млн. лева. Ето така се работи ефективно!“ - обобщи той.

При срещата с ръководството и работещите в „Хлебозавод“ – Стара Загора, участваха и кандидатите за общински съветници Николай Диков и Пламен Русев. Те припомниха колко важно е кметът на града да има подкрепата на Общинския съвет и какъв е редът за предлагане и разглеждане на предложения, влияещи пряко на старозагорци. За да вървят нещата двете институции трябва да работят в синхрон – Община и Общински съвет през този мандат го правиха и затова нещата се получаваха, стана ясно по време на срещата.

Живко Тодоров и Емил Христов в Земеделски институтОсвен с персонала на хлебозавода, Тодоров и част от екипа му се срещнаха с около 100 души, представители на земеделския и животновъдния бранш, както и професори и доценти от Аграрния факултет в града. Тя се проведе в Земеделския институт и целеше да бъдат обсъдени проблемите пред сектора. По време на разговора, стана ясно, че добър вариант за съвместна работа е сформирането на група, която да бъде медиатор между администрацията и бранша.

Освен приоритетите и всички подобрения, които са направени през мандата на Живко Тодорово в Стара Загора, на среща-разговор с ръководството и работещите в „Зоохранинвест“ бе засегната и темата за здравословното хранене, заседналия начин на живот при младите хора и стимулирането на повече спортуващи старозагорци. По време на посещението си в завода Живко Тодоров подчерта, че добър вариант е партнирането между различни организации и фирми, които да реализират съвместна кампания за информираност, с цел подобряване качеството на живот на хората.

Живко Тодоров на среща в Зоохранинвест

infoz autor www.infoz.bg