Научното списание на Тракийския университет отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива

Научното списание на Тракийския университет Trakia Journal of Sciences отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива насочена към Клиниката по детска хирургия на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“. Списанието Trakia Journal of Sciences е създадено през 2003 г. и оттогава е ежедневна сцена за научния труд на стотици учени.

Към настоящия момент негов главен редактор е заместник-ректорът по международна и научна дейност проф. Дарина Заимова, а неразделен сътрудник в дейността на списанието е експертът д-р Ваня Буюклиева.

Екипът реши да отпразнува рождения ден на научното издание с благотворителен търг с явно наддаване, а събраните средства да бъдат насочени в помощ на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. За целта бяха предоставени 14 ценни експоната от преподаватели и служители на Тракийския университет, като по време на търга голяма част от тях надскочиха значително обявената първоначална стойност.

На събитието беше поставена и кутия за дарения.

Началникът на Клиниката по детска хирургия проф. Красимирова Калинова беше гост на рождения ден. Тя благодари за инициативата през сълзи и заяви, че се радва, че в навечерието на Коледа ще помогне за усмивките по лицата на децата и работещите в клиниката с нещо добро, направено за тях!

DSC 5419

DSC 5435

DSC 5481

DSC 5503 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема