Исторически филм и информация за отпускане на стипендии от правителството на Република Корея

Посолството на Република Корея в България кани старозагорци да посетят серия от прожекции на някои от най-успешните съвременни корейски филми за последните пет години.

oda bashta miПубликата в Стара Загора ще има възможност да се наслади на историческата драма „Ода за баща ми“ (Ode to My Father). Филмът ще бъде показан на 21 ноември от 11 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Филмът „Ода за баща ми“ е исторически, драма и е с продължителност от 126 минути (режисьор: Юн Че-гюн, в ролите: Хуан Чен-мин, Ким Юн-джин, О Тал-су, със субтитри на български език). Действието на филма започва в разгара на Корейската война и историческата евакуация на цивилното население от пристанището Хъннъм в Северна Корея към Южна Корея. Семейството на малкия Ток-су бяга към Бусан, за да се спаси от ужасите на гражданската война. В суматохата при качването на кораба Ток-су изгубва сестричката и баща си, и въпреки невръстната си възраст става глава на семейството. Минават години, момчето пораства и животът го натоварва с още отговорности. Превратностите на съдбата го отвеждат в Германия, а после и във Виетнам. След завръщането си в Кория, Ток-су прави всичко възможно да осъществи мечтата си – отново да събере семейството, като открие безследно изчезналите си сестра и баща.

Входът е свободен.

След края на филма ще се проведе информационна среща и разговор за възможностите за отпускане на пълни стипендии от Корейското правителство за обучение в корейски университети на завършилите средно или висше образование български граждани.
Събитието е част от програмата за отбелязване на 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber