„Прилепът” отново на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора ще представи отново "Прилепът" от Йохан Щраус - син на 1 април 2016 г. от 19 часа. Премиерата на оперетата се състоя с голям успех на 14 март тази година.

На 31 март Старозагорската опера ще гостува с този спектакъл на традиционния фестивал на изкуствата „Чудомирови празници” в Казанлък.

На 1 април – в Международния ден на хумора и сатирата, зрителите ще имат възможността да си подарят няколко часа забавление в Старозагорската опера с веселата и бликаща от красива музика история за любовта, приятелството, изневярата, съпроводена с комични ситуации и неочаквани обрати.

Русалина МочуковаЗа първи път в ролята на Розалинда старозагорската публика ще види Русалина Мочукова. Великолепното сопрано не крие своите пристрастия към оперетния жанр – тя има шанса да се докосне до майсторите в люлката на оперетата – Австрия. В продължение на близо две години Русалина Мочукова е ангажирана в Ландес театър - Залцбург, избрана е за ролята на Тремониша в световната премиера на мюзикъла на Джоел Дирмайер "Joplin's Life in Ragtime". В австрийската столица Виена дебютира в спектакъла на операта „Бастиен и Бастиена” от Моцарт, участва в поредица оперетни концерти. От огромно значение за усвояване на тънкостите в интерпретацията на оперетния стил има работата ѝ с виенския диригент Адолф Цех. Своя дебют в ролята на Розалинда от оперетата „Прилепът” Русалина Мочукова прави в Русенската опера преди около две години.

На 1 април в ролята на Доктор Фалке отново гостува баритонът Иво Йорданов, за първи път Борис Тасков ще бъде в ролята на Габриел фон Айзенщайн, Нели Нечева (Адела), Милко Михайлов (Алфред), Михаела Берова (Княз Орловски), Любомир Петков (Доктор Блинд), Евгений Арабаджиев (Франк, директор на затвора), Камелия Стойчева (Ида, сестра на Адела), актьорът Стоян Ангелов (Фрош), Христо Иванов (Иван, прислужникът на княз Орловски), оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора.

Диригент Красимир Къшев, режисьор - Георги Динев, художник Иван Токаджиев, хyдожник на костюмите Николина Костова – Богданова, хореография Боряна Сечанова.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема