Татяна Лолова засади липа в Алеята на славата в Стара Загора

Татяна Лолова засади липа в Алеята на славата в Стара Загора

Актрисата Татяна Лолова, която снощи получи голямата награда на кинофестивала „Златната липа“ 2016 в Стара Загора, днес засади своя липова фиданка в Алеята на славата до сградата на Държавна опера.

Любимката на публиката откри плоча със звезда и нейното име, така както направиха носителите на статуетката „Златна липа“ за цялостен принос в киното от миналите издания на фестивала – Васил Михайлов, Джанкарло Джанини и Мария Статулова.

„Щастлива съм, че този прекрасен град се е сетил за мен и е направил подобен жест, какъвто все още няма дори в родния ми град София“ - каза Татяна Лолова.

Голямата актриса доказа, че е непресъхващ извор на духовитост и добро настроение и на специалната пресконференция, която се състоя днес по повод награждаването и за цялостен принос в киното. Както и на сцената при откриването на фестивала снощи, Татяна Лолова не спря да вади от всеки джоб интересни спомени от своя живот и да ги разказва по заразително смешен начин.

„Аз съм секс бомбата на българското кино и театър! Поне така се почувствах, след като вчера изгледах прекрасния микс от филмови кадри с мое участие“ - пошегува се голямата актриса. Тя подчерта, че в дъгата и творческа кариера публиката е била най-верния и партньор, който никога не я е предавал. Татяна Лолова посочи ролята си на Уини в „Щастливи дни“ на Самуел Бекет за своята най-любима роля, която е играла над 60 пъти на българска сцена.

Татяна Лолова

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24