Стара Загора е домакин на четвъртото издание на Балканско квадринале на живописта

В Художествената галерия в Стара Загора ще бъде открита изложба и ще бъдат връчени наградите на четвъртото издание на Балканско квадринале на живописта "Митовете и легендите на моя народ".

Художествена галерияЦеремонията ще се състои на 16 декември от 18:00 часа в Художествената галерия на бул. "Руски" 27.

За участие в Балканско квадринале на живописта през 2016 г. постъпиха 466 произведения от 281 автори. Основната част от тях са български творци от всички краища на страната. Произведения на 41 живописци пристигнаха от Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна, Чехия, Русия, Великобритания и Япония.

Четвъртото квадринале утвърждава идеята на организаторите да срещат в края на всяка високосна година художниците, чиито творби са вдъхновени от митове, легенди, обреди, сказания, притчи, заклинания, алегории, вярвания, народни умотворения, приказки, археологически находки...

Журито е допуснало до участие в изложбата творбите на 160 автори от България, Гърция, Великобритания, Сърбия, Румъния, Чехия, Турция, Украйна и Япония.

plakat kvadrinale 2016

www.infoz.bg

Работа в Арсенал - офис Стара Загора

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber