Двама директори от „Мини Марица изток“ ЕАД получиха награди от НТС

Директорите по техническите въпроси в Рудник "Трояново-3" инж. Тодор Гайдаров и в Рудник "Трояново-1" инж. Никола Николов са наградени от Научно-техническият съюз (НТС).

Отличията са в областите "Машиностроене" и "Минно дело и геология”. Те бяха избрани за носители на приза инженер на годината на заседание на секциите към съюзите на машинните и минните инженери към НТС в Стара Загора. Темата на тяхната разработка е „Изграждане на претоварно съоръжение за прехвърляне на въглищните потоци от Рудник "Трояново-3" към Рудник "Трояново-1". Отличията са признание и за работата на инженерните екипи на двата рудника в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Чрез разработката се осигурява надеждността и редовността на доставката на въглища за ТЕЦ ”Марица изток 2”.

Наградени директори от Мини Марица-изтокНа официална церемония в Стара Загора, за 21-ви пореден път, НТС връчи годишните си награди. Средната възраст на носителите на призовете е под 40 години. Председателят на Управителния съвет на НТС доц. Владимир Заманов връчи диплом на НТС на специалисти в 13 области на икономическия и стопанския живот в Старозагорска област.

Тодор Гайдаров е роден на девети ноември 1969 г. в Стара Загора. Завършва средното си образование през 1988 г. в Електротехникум „ Г.С. Раковски” в Стара Загора със специалност „Електро централи и мрежи“. През 1996 г. завършва Техническия университет в Габрово със специалност „Технология на металите и металообработваща техника - машинен инженер“. През 2008 г. придобива допълнителна квалификация „Мениджър по счетоводни въпроси от Техническия университет в Габрово. Завършва допълнителна квалификация по Генерален мениджмънт в Австрия. От 1997 г. започва работа в Рудник „Трояново-3“ на „Мини Марица-изток” ЕАД. От първи април 2007 г. е директор по техническите въпроси в същия рудник.

Никола Николов e роден на 23 юли 1976 г. в Средец, област Бургас. Завършва техническо средно образование в ТМСС в Ямбол. Висшето си образование със специалност „Електроника и автоматика“ завършва в Техническия университет - София през 2000 г. Трудовият му стаж изцяло е свързан с „Мини Марица - изток” ЕАД от седми август 2000 г., на различни позиции в Рудник „Трояново – 1“. От 23 февруари 2015 г. е директор по техническите въпроси в Рудник „Трояново-1”.

www.infoz.bg