Представят "Секс, наркотици и рокендрол" в Стара Загора

Известната пиеса на Ерик Богосян "Секс, наркотици и рокендрол" ще бъде представена пред старозагорска публика на 29 март от 19:30 часа в Синдикалния дом. Режисьор е Ивайло Христов, преводът е на Галина Томова-Станкева.

Асен БлатечкиВ спектакъла участват: Асен Блатечки, Христо Намлиев, Светослав Неделчев, Темелко Темелков и Виктория Керин.

"Секс,наркотици и рокендрол" е събитие в нашия театрален живот, защото това е най-играният спектакъл, най-скандалното шоу, което над повече от 20 години се присъства на театралните сцени с нестихващ интерес. Тази пиеса не само забавлява публиката. Тя тласка към философски размисъл, дава отговор на много въпроси и провокира, тя те кара да мислиш и дълго да не се отърсиш от силното ѝ въздействие. Достойнствата на тази интелигентна комедия са духовитият до гениалност текст, добрата режисура и перфектната игра.

За резервация на билети: 0887 240451,0887 111 244, 0893 995962. За учащи и колективни посещения (11 души) има намаления.

www.infoz.bg

Светът

Бившият върховен съдия Катерина Сакеларопулу стана първата жена президент на Гърция след гласуване в парламента в сряда

* * *
Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)