95-годишен лекоатлет-ветеран участва в Балканския мастърс шампионат в Стара Загора

95-годишен лекоатлет-ветеран участва в Балканския мастърс шампионат в Стара Загора

Андреас Полихронопулос от Гърция, който преди два дни навърши 95 години, е най-възрастният участник на 27-ия Балканския мастърс шампионат по лека атлетика, който започна на 22 септември в Стара Загора.

При жените на най-достолепна възраст е 88-годишната Лучия Раду от Румъния. В рамките на три дни рекорден брой - 641 лекоатлети-ветерани ще премерят сили в 19 дисциплини на стадион "Берое" в Стара Загора. Най-много участници - 93, има регистрирани във възрастовата група 45-49 години.

В шампионата участват състезатели от 12 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Още преди официалния старт падна и първият рекорд на скок височина при жените, съобщи ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, която е носител на олимпийски, световни и европейски титли от игри за ветерани и президент на Организационния комитет. Тя приветства гостите от името на организаторите и пожела на участниците невероятни спортни емоции и прекрасни преживявания от докосването до хилядолетната история на града, така че тръгвайки си от него, да поискат да се върнат пак, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В официалната церемония по откриването участваха още Весна Репич – секретар на Европейската мастърс федерация, президентът на Българската и Балканската мастърс федерации Здравка Йорданова и др.

Организаторите подариха специален плакет на кмета на Стара Загора Живко Тодорв с признателност за гостоприемството и подкрепата за спортното събитие. Специална комисия оповести имената на най-добрите атлет и атлетка на Балканите за 2106 г.Това са Беса Каласан и Драго Николич от Словения.

Организатори са Община Стара Загора и Българската мастърс федерация.

Събитието е част от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Балкански мастърс шампионат

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

На подобна тема

Най-четеното от последните дни