Онкологичният център в Стара Загора получи нова апаратура

Онкологичният център в Стара Загора получи нова апаратура

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари съвременен криостат AST 500 на Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Новата, напълно автоматична апаратура ще осигури бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата операция.

Това е от изключително значение за тяхното правилно лечение. Дарението връчи Алесандро Морето, директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Комплексният онкологичен център Стара Загора, ръководен от д-р Петър Чилингиров, е единственото лечебно заведение от този тип в региона и обслужва населението на четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали. Само за първите девет месеца на 2017 г. общият брой, преминали лежащо болни през центъра е повече от 4000. Наличният в момента криостат е единствен за онкологичния център от 1999 г. насам и поради голямото натоварване вече е амортизиран.

Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и цели да осигури достъп на нуждаещите се до качествено и модерно лечение на онкологичните заболявания.

„Новият апарат ще надгради наличната в лабораторията ни апаратура и ще подобри значително нашата работа, осигурявайки възможност за много по-детайлни и качествени изследвания. Това определено е в полза на правилното и точно диагностициране, и от там и за подобряване на цялостния лечебен процес. Целият екип на центъра оценява високо този благороден акт на съпричастност и подкрепа!“ - благодари д-р Чилингиров.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема