Домът за хора с физически увреждания в Стара Загора разполага с модерна зала за механотерапия

Домът за хора с физически увреждания в Стара Загора разполага с модерна зала за механотерапия

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ инвестира 28 432 лева в реновирането и оборудването с най-съвременна терапевтична апаратура на залата за механотерапия в Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора. Залата беше официално открита на рождения ден на институцията – 10 октомври, като своеобразен подарък за хората, които ползват услугите в него.

Проектът „Енергия за мобилност“, по който е осъществено обновяването на залата, е част от програмата „Корпоративна социална отговорност“ на компанията и е насочен към една от най-уязвимите социални групи – хората с физически проблеми. Ремонтът подобрява условията за рехабилитация в Дома, в който са настанени над 180 души от цялата страна, нуждаещи се от продължителна специализирана грижа, а други 30 пребивават за временна рехабилитация.

zala

Потребителите в дома са на възраст между 24 и 80 години. Голяма част от хората, които ежедневно използват залата за механотерапия, страдат от тежки физически заболявания.

Механотерапията представлява комплекс от терапевтични, профилактични и възстановителни упражнения, изпълнявани с помощта на специални уреди, симулиращи естествените движения. С това се цели подобряване на мобилността на ставите и мускулите, а оттам - да сенормализира функционалната цялост и активност на потребителя след получени травми и при различни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Социалната инициатива на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ има за цел да да гарантира най-високи стандарти на грижата за пациентите и да подобри условията за работа на специалистите в центъра.

Екипът и потребителите на Дома бяха поздравени от Иванка Сотирова, зам.-кмет на общината, Петя Чакърова, заместник-областен управител и бившия директор на дома д-р Диана Влашка.

„От името на Дома искаме да благодарим на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за новите възможности, които дават както на потребителите на дома, така и на младите медици, които ще ползват обновената зала и оборудване като база за обучение“ - сподели д-р Цветкова, която е пряко ангажирана с работата в залата.

„Благодарим на целия екип на Дома за всеотдайната работа, с която превръщат професията си в кауза. Радостни сме, че имаме възможността да застанем зад тази достойна кауза и да подкрепим техните усилия и смелост да се борят“ - каза Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема