ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ заслужи престижно отличие за принос към местните общности

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи престижната награда „Бизнес Хонорис Кауза“ за приноса си за подобряване на средата на живот за хората в община Гълъбово. Отличието за отговорни бизнес практики беше връчено на изпълнителния директор Красимир Ненов от Александър Николов, министър на енергетиката.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, която произвежда над 10% от електроенергията в страната, е сред най-големите дарители в региона на Стара Загора и Гълъбово, където се намира електроцентралата. Социалните инвестиции на компанията са фокусирани в сферата на образованието, здравеопазването, спорта за деца и младежи, опазване на околната среда и подкрепа за хората с увреждания и други уязвими социални групи.

krasimir alexandar

„За нас като отговорен бизнес е изключително важно да участваме активно в развитието на местните общности. Централата ни е в района, нашите служители живеят там, децата им растат в тази среда. Стремим се да повишаваме качеството на живот като годишно отделяме средно 700 000 лева за социални инвестиции, насочени изключително към съседите ни в Гълъбово и Стара Загора. Всяка усмивка на новата детска площадка, всеки разговор с новия учител по английски, всеки гол на новото игрище в училище променят за добро живота на съседите ни”, коментира Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Комуникации“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Наградите „Бизнес Хонорис Кауза“ са учредени от вестник „24 часа“ с цел да отличат социално отговорното предприемачество в България и се връчват за първи път.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема