Захари Карабашлиев ще се срещне с читателите на романа „Хавра“ в Стара Загора

Библиотека „Родина” и Издателство „Сиела” организират среща на писателя Захари Карабашлиев с читатели на романа му „Хавра” в Стара Загора. Тя ще се проведе на 21 декември от 18 часа в Изложбена зала „Байер”.

ХавраВ „Хавра“ се преплитат история и настояще, факт и фантазия се смесват, напрегнато действие се редува с лиричност – със смели щрихи и в интимна близост, с внимание към незабележимото и усет към красотата.

Захари Карабашлиев пише проза и драматургия, автор е на романа „18% сиво“ – бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на BBC „Голямото четене“. Карабашлиев е носител на наградите „Роман на годината“ (Фондация „ВИК“), „Хеликон“, „Аскеер“ и др. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите „Кратка история на самолета“, „Симетрия“, „Откат“ и други сборници и списания, превеждани са на много езици. Включен е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза - 2018“.

www.infoz.bg