Питат родители за видеонаблюдение в детските градини в Стара Загора

Родители на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора, ще бъдат анкетирани. До понеделник те трябва да отговорят на въпроса: „Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина?“.

Това решиха по време на съвместна среща в Общината родители и директорите на детските градини.

cctv„След като има обратна информация може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет“ - коментира зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова.

„Не сме дошли да търсим виновни, а превантивно да направим така, че да няма случаи като в Бургас, да има контрол“ - сподели Тенчо Тенчев, родител на дете посещаващо градина. По думите му учителите трябва да са спокойни, проблеми винаги има, въпросът е да има диалог.

Родителите предложиха проблемите да се решават с много срещи - да има повече разговори с учителите. Те отново декларираха, че не са врагове на учителите и искат заедно с тях да решават проблемите.

Росица Проданова, родител и учител в прогимназиална степен се обяви срещу въвеждане на видеонаблюдение. Според нея решението трябва да бъде диалогът, намаляване на децата в групите и увеличаване на персонала. „Не война, а разбиране, изключение са неморалните педагози“ - каза още Проданова. По думите и моралната съвет и отговорност трябва да са на целия екип, а не само на директора. Тя призова родителите да търсят всички отговорни институции при проблем в детската градина.

Освен диалог, трябва да има и доверие отстрана на родителите - коментираха директори.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема