Стотици старозагорци се включиха във флашмоб по повод Деня на Европа

Стотици старозагорци се включиха във флашмоб по повод Деня на Европа

Стотици хора извиха кръшно българско хоро вечерта на 9 май и изобразиха с телата си сърдечния пулс на Европа, който бие с български ритъм в Стара Загора. Инициативата за мащабния флашмоб по повод Деня на Европа е на старозагорската структура на Младежи ГЕРБ.

Около 30 минути бяха необходими, за да се запълнят близо 400-метровите очертания на сърдечен пулс, разположени на паркинга на парк „Артилерийски“. За фон бе поставен 3-метров пъзел с логото на Българското председателство на Съвета на Европа и 28-те звезди - символ на Европейския съюз.

radostin tanev„Благодаря на всички, които сте тук! Благодаря на всеки един, който милее за българското. Стара Загора доказа, че е жив европейски град, че в него бие сърцето на Европа“ - каза Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора и народен представител.

Младежите изказаха благодарност за подкрепата на Община Стара Загора, на включилите се в хорото граждани, както и на клубовете и фолклорните състави – „Броеница“, „Веселие“, „Загорци“, „Зорничка“, „Настроение“, „Тракийци“, „Чанове“, „Чипница“ , НЧ „Родина“ – Стара Загора и на „Кадиевци“, танцов клуб на село Малко Кадиево.

В събитието се включиха още и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-областният управител Петя Чакърова, десетки общински съветници, младежки структури на ГЕРБ от област Стара Загора – Казанлък, Мъглиж, Павел баня, както и от Пловдив, Хасково и Ямбол. Водещ на инициативата беше Даниела Ишиклиева от НЧ „Настроение“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: ГЕРБ - Стара Загора)

Теми:

На подобна тема