Министерството на туризма подкрепя инициативата Стара Загора – център на Вселената

Министерството на туризма подкрепя инициативата Стара Загора – център на Вселената

Общинският съветник от Стара Загора Пламен Русев подари на министъра на туризма Николина Ангелкова тениска с бранда „Стара Загора – център на Вселената”. Това стана по време на обществено обсъждане в града на балнео и спа дестинациите в България.

В дискусията участваха зам.-кметът Красимира Чахова, представители на общини и на туристическия бранш. Срещата беше организирана от Министерство на туризма и от вестник "Труд".

Пламен Русев информира министъра, че има решение на Общинския съвет за обявяване на конкурс за изработване на монумент, който символично да маркира центъра на Вселената на конкретна точка – на античната улица, пред Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. „Това е инициатива, която ще привлече още повече туристи в града” – каза Пламен Русев.

Николина Ангелкова го поздрави за идеята, като уточни, че е запозната с нея и заяви, че Министерството на туризма се ангажира с популяризирането ѝ.

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи още в Стара Загора, че приходите в България от международен туризъм са достигнали близо 400 млн. евро през първите три месеца на тази година, като се отчита ръст от 10,7% спрямо същия период на миналата година, според данните на Българска народна банка. В първото тримесечие чуждестранните туристически посещения у нас са 1,196 млн., като нарастват с 10,8 на сто в сравнение със съответния период на миналата година, отбеляза министърът. През първите три месеца на 2018 г. в област Стара Загора са постъпили от нощувки около 3 млн. лева, което спрямо същия период на миналата година е с 2% повече.

Министър Ангелкова припомни, че след окончателното одобрение, балнео и спа дестинациите те ще бъдат дигитализирани и включени в платформата iLoveBulgaria.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема