Актьори се изправят срещу ПФК Берое в благотворителен мач

Актьори се изправят срещу ПФК „Берое” в благотворителен мач

Футболистите на Професионален футболен клуб „Берое“ ще се изправят в благотворителен мач срещу дрийм тийм от театрални и киноактьори. Срещата ще се състои на 9 септември, от 19:00 часа, на стадион „Берое” в Стара Загора. Билетите са с цени между 5 и 15 лева.

Събраните средства са за осъществяване на второто издание на Международния студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”.

В града, в който светът е “Берое”, под герба на МСТФ “Данаил Чирпански” на терена ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров и Юлиан Вергов.

Всички те ще премерят сили и ентусиазъм с професионалистите от Стара Загора в приятелски сблъсък, подхранен от много спортен хъс и желанието за подкрепа на фестивала.

Международният студентски театрален фестивал е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач се роди от живота и историята на самия Данаил, който е бил част от юношеския отбор на “Берое”, докато не намира по-голямата си страст – театъра.

Заради голямата си любов и възхищение към Данаил, към неговото желание за работа и развитие в театъра, както и заради големия успех на първото издание на фестивала, организаторите искат да го превърнат в традиция за Стара Загора и страната.

Легендата на “Берое” Петко Петков и бившият капитан на отбора Ваня Джаферович ще заемат треньорски позиции в епичния сблъсък на изкуството със спорта.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на фестивала през април 2019 г. Билети могат да бъдат закупени онлайн, както и от всички офиси на Eventim в страната, бензиностанциите на ОМВ и магазините на Office 1.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24