Започна новата академична година в Тракийски университет

Започна новата академична година в Тракийския университет

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства преподавателите, студентите и първокурсниците в Тракийския университет. По традиция първия учебен ден гости и домакини посрещат с тържествен ритуал на форума пред висшето учебното заведение.

todorov tru 03В приветствието си кметът увери академичната общност, че винаги може да разчита на подкрепата на Община Стара Загора. „Тракийският университет е с много традиции, с прекрасни преподаватели и много хубава база, която непрекъснато се подобрява, благодарение на ръководството. Каквото е необходимо, ще бъде направено, за да бъдат подобрявани условията, в които учите и добивате знания. Пожелавам ви да се забавлявате и да учите през годината. А вашите преподаватели да ви помагат, защото в днешно време младите хора имат нужда от малко помощ, с останалото сами ще се правят. Успех ви пожелавам, бъдете живи и здрави! Нека наистина да ви е ползотворна годината!“ - каза още Живко Тодоров.

Благослов и водосвет за успешна учебна година отслужи Старозагорският митрополит Киприан. Академично слово произнесе ректорът проф. Иван Въшин, който поздрави зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, областния управител Гергана Микова, председателя на Общинския съвет Таньо Брайков и другите официални лица.

Тази година в университета е разкрита нова специалност „Индустриално инженерство“, във факултета „Техника и технологии“ в Ямбол, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. дсн Гюрга Михайлова. За новата учебна година са открити и три нови магистърски програми – две във факултета „Техника и технологии“ и една в Стопанския факултет.

За първи път прага на висшето учебно заведение прекрачиха над 1200 първокурсници. В него се обучават над 9000 студенти по 33 специалности след средно образование. В университета работят 650 хабилитирани преподаватели, студентите се обучават в 58 магистърски и 9 докторски програми.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема