Ден на отворените сърца ще се проведе в Стара Загора

Ден на отворените сърца ще се проведе на 15 ноември в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора на ул. „Христо Ботев” 205. Събитието е част от кампания в подкрепа на толерантността, която се провежда по инициатива на Фондация „Мисия Криле”.

Кампанията е по проектите „Нещо различно”, с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и проект „Сближаване”, подкрепен от Български фонд за жените.

Денят на отворените сърца ще бъде открит с пресконференция, която ще се проведе от 10:00 часа. Кметът Живко Тодоров ще представи информация за предоставената подкрепа от Община Стара Загора за обновяването и осъществения основен ремонт на сградата на Центъра за обществена подкрепа, който е към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Неговият директор Диана Димова ще представи Фондация „Мисия Криле”, която поема управлението на Комплекса през следващите три години.

След края на пресконференция ще се проведе ритуал по освещаване на реновираната сграда. Като част от Дните на толерантността на събитието са поканени да присъстват представители на различни етнически и религиозни общности от Стара Загора. Всеки ще може да остави своето послание за толерантност. До 17:00 часа ще се провеждат интерактивни занимания, които са тематично свързани с толерантността.

Близо 400 деца и родители всяка година ползват услуги в Комплекса. Много от тях са преминали или преминават през различни страдания и имат нужда да бъдат приети с уважение, без да бъдат осъждани и обвинявани. Екипът се опитва да поддържа сигурно, дружелюбно, отворено и подкрепящо реално място, където всеки може да се чувства защитен и значим. Професионалната мисия на екипа е да се върне достойнството на тези хора, да им се помогне да открият ресурсите в себе си и обкръжението си, в общността, за да продължат напред, съобщиха от Комплекса.

www.infoz.bg  www.infoz.bg