До село Богомилово се пътува без електронна винетка

До старозагорското село Богомилово вече се пътува без електронна винетка. Това съобщиха на пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров и директорът на Областно пътно управление инж. Илия Златев. В момента се преместват табелите, обозначаващи начало и край на населените места.

pat bogomilobo„Хората, пътуващи от Стара Загора до село Богомилово и обратно, преминават 2 км по републикански път и е натоварващо само за тази отсечка да плащат за електронна винетка. Същото се отнася и за преподавателите и студентите в Тракийския университет. Затова съвместно с Общината решихме този проблем” – каза инж. Илия Златев. В процедура е подписване на допълнително споразумение между Община Стара Загора и Агенция „Пътна инфраструктура”, за да се регламентира този казус.

След преместването на табелите, от 8 февруари водачите на автомобили трябва да спазват ограничението от 50 км в час, което влиза в сила за участъка от досегашната позиция, маркирана с пътна табела за край на град Стара Загора до село Богомилово, заради това, че отсечката вече попада в границите на населено място.

Без заплащане на винетка ще се пътува и до новия гробищен парк на Стара Загора, който ще бъде отворен тази година. Той се намира между селата Богомилово и Ракитница.

„Що се отнася до притесненията на жителите на кв. „Зора”, там никога не е стоял въпросът за наличие на винетка, за да пътуват до центъра на Стара Загора. Табелата, обозначаваща края на града, се намира на 200 м след разсадника на източния изход” – уточни инж. Златев. За преминаване по околовръстния път обаче, винетката е задължителна.

Пътуваме без винетки до село Богомилово, но с максимална скорост от 50 км в час, заради това, че отсечката вече попада в рамките на града

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg