Третокласници от Стара Загора написаха приключенска книга

Третокласници от 13-о Основно училище „Св. П. Хилендарски“ в Стара Загора написаха приключенска книга, озаглавена „Приключението на Момчето Мандарина, Лора и Евгени”. Идеята за нея възниква след като миналата година в училището беше издадена кулинарна книга с любимите, изпитани рецепти на ученици, предоставени лично от родителите на децата.

Нейният успех вдъхновил двама третокласници да напишат и издадат своя собствена книга. Към авторите Лора Русанина и Евгени Генчев се присъединява и техният приятел Красимир Крумов. В книгата герои са самите автори, които се впускат в цели 10 приключения и една „последна битка“. Преодоляват се препятствия, преминават се предизвикателства, освобождават се добри хора от зли магьосници …. Всичко това е илюстрирано от Евгени.

kniga„Изключително впечатляващ е фактът, че държим тази книга в ръцете си поради три причини – от една страна, книгата е написана не на ръка или в Word, а в „Бележки“ на смартфон. Цялата комуникация между авторите и учителя, който им съдейства, протича дигитално, което е доказателство, че децата използват новите умни технологии не само за игри, а и за нещо много по-голямо и смислено“ - споделя директорът на училището Иво Радков.

„Втората причина е свързана с липсата на редакция на текстовете – имаме книга от деца за деца, без възрастен човек да остави отпечатък от собствената си гледна точка.

Третата причина се крие във факта, че на възраст от 9 и 10 години авторите на книжката се нареждат сред най-младите писатели в България, което само по себе си е вдъхновяващо“ - допълва директорът.

Приключенска книга

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни