Старозагорци се прекланят пред паметта и делото на Васил Левски

На 19 февруари се навършват 146 г. от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Община Стара Загора, Старозагорският военен гарнизон и Старозагорската митрополия организират програма в памет на Левски, която започва със заупокойна света литургия в памет на йеродякон Игнатий.

pametnik levskiЛитургията е от 9:00 часа в Митрополитски храм „Св. Димитър". Общоградският ритуал с поднасяне на венци и цветя ще бъде от 11:00 часа пред паметника на Апостола.

Музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен безплатно за посетители до 15 февруари и на 19 февруари, от 9:30 до 17:30 часа.
До 15 февруари, Регионалният исторически музей организира, по предварителна заявка, музейно-образователна програма „Заветите на Апостола“, включваща платена специализирана беседа и занимателни игри в „Хилендарски метох“. Желаещите могат да заявят участието си на телефони: 042 919 214; 0884 477 060 и 0884 477 128.

www.infoz.bg  www.infoz.bgКога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

Най-четеното от последните дни

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток