Български и две чуждестранни компании са заявили интерес към Индустриална зона Загоре

Две международни компании и няколко български са заявили интерес към Индустриална зона „Загоре”

С водосвет и символична първа копка започна изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора. Тя е с площ от 115 дка. Обособени са 11 парцела, като единият от тях вече е продаден на първия инвеститор, който ще направи логистична база.

Община Стара Загора учреди зоната в партньорство с Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД, която участва като акционер с капитал от 3,5 млн. лева.

„Зоната ще има изключителен успех. Подкрепата на Община Стара Загора и държавата да развитие на бизнеса е много полезна и ползотворна. Аз съм уверена, че в Стара Загора ще направим една от най-модерните индустриални зони” – каза Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД.

Техническата инфраструктура и всички комуникации ще бъдат изградени до началото на лятото на 2020 г. През това време продължават преговорите с потенциални инвеститори, които вече са заявили интерес към Индустриална зона „Загоре”. Има интерес от още няколко местни фирми, от дружества, които оперират на територията на страната и от две международни компании. Когато някой иска да инвестира няколко милиона лева, преговорите продължават дълго време” – каза Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре”. Той добави, че терените се предлагат за продажба на много атрактивни цени, като идеята да се създават подходящи условия за развитие на бизнеса и привличане на високотехнологични производства. Има и допълнителни площи, които дават възможност за разширяване на Индустриална зона „Загоре”.

Предимство е и комуникативността на терена, който предостави общината - пресичат се три транспортни коридора, линии на градския транспорт, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването. Активно в Стара Загора се работи в посока за облекчаване на бизнеса откъм административна тежест, както и за създаване на стабилна финансова политика, която гарантира спокойствие за инвеститорите.

Гости на събитието бяха още Емил Христов – зам.-председател на Народното събрание, народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и др.

Община Стара Загора учреди Индустриална зона „Загоре” в партньорство с Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД, която участва като акционер с капитал от 3,5 млн. лева.

Радослав Танев

Първа копка

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема