В Стара Загора ще се проведе Ден на висшето образование в чужбина

На 13 ноември от 11 до 19 часа в хотел „Верея“ в Стара Загора, ще се проведе Ден на висшето образование в чужбина в рамките на националната кампания Edumarathon, организирана по международния проект „Световно образование“ в България. Експерти ще представят последните тенденции и насоки, свързани с условия за прием в университетите в чужбина.

Това ще стане по време на срещи с ученици от 11-и и 12-и клас и техните родители.

Посетителите ще се запознаят с конкретна информация за основните държави, предпочитани и нови специалности и условията, при които могат да реализират успешен прием в западен университет. Ще бъде засегната и актуалната тема „Образование по време на Брекзит“, свързана с многобройните въпроси на кандидатите да се обучават в британски университети.

book

Професионалните консултанти ще отговарят на индивидуални въпроси на посетителите и ще предоставят персонални решения според възрастта и интересите им. Учениците ще получат насоки и за по-добра професионална ориентация, като разширят знанията си за нови специалности на западните университети, свързани с перспективни професии и с гаранция за успешна кариера и реализация.

Според възрастта и нагласите, посетителите на Edumarathon ще получат и най-подходящите за тях насочващи материали като брошура с информация за кандидатстване по държави и най-големия каталог за западни университети с информация за специалности и условия за прием, издаван в България
Edumarathon е специализирано събитие на най-голямото международно изложение „Световно образование“ и се провежда в градовете, където се наблюдава ръст на кандидатите за обучение в чужбина. През последните 5 години Стара Загора се нарежда сред градовете с траен ръст в броя на кандидатите в западни университети, като причина за това са елитните средни училища и гимназии в града и добрата класна и извънкласна подготовка на учениците по чужди езици, математика и литература.

Програма

11:00 - 12:00 - Образование по време на Брекзит - пътят към UK
12:00 - 13:00 - А сега накъде? Държави, специалности, перспективни професии
15:00 - 17:00 - Информация и индивидуални консултации
17:00 - 18:00 - Образование по време на Брекзит - пътят към UK
18:00 - 19:00 - А сега накъде? Държави, специалности, перспективни професии.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема