Медицинският факултет в Стара Загора е с обновена библиотека

Медицинският факултет в Стара Загора е с обновена библиотека

Обновената библиотека в Медицинския факултет на Тракийския университет, в която беше извършен основен ремонт, отвори врати. Тя е с площ от 650 кв. м, разполага с 48 хиляди тома литература, модерна база с 21 компютъра, на които студентите ще имат достъп и до дигиталната колекция на библиотеката. Дългогодишният библиотекар Петя Райкова разказва, че началото на библиотеката е положено е през 1984 г.

Тогава тя е била в една малка зала с площ от около 80 кв. м и с фонд от едва 2000 тома. През годините е местена и надграждана, а преди ремонта е разполагала с площ от близо 300 кв. м и морално остарели мебели и недобри условия.

Деканът на Медицинския факултет доц. д-р Юлиан Ананиев дари на библиотеката нова медицинска литература и благодари на всички за неуморния труд: „Всички, ние, правим това и тези условия най-вече за нашите студенти и нашите преподаватели. И дори частица от нас да сме успели да пренесем тук, това означава, че сме направили нещо за тях. - информираха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Заместник-ректорът по проектната дейност доц. д-р Емил Славов, който е преподавател и бивш възпитаник на Медицинския факултет, заяви подкрепа за бъдеща модернизация: „Спомням си библиотеката от времената, когато аз бях студент и я виждам каква е сега - разликата е внушителна, за което поздравявам всички, които са участвали в проекта за нейното обновяване и им желая много успехи. Това, което е постигнато може да се надгражда с дигитализация, за което ние - от Академичното ръководство ще съдействаме.“

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема