Община Стара Загора забрани сборните групи в детските градини

Община Стара Загора забрани сборните групи в детските градини

В детските градини на Община Стара Загора няма да има сборни групи, въпреки намалената посещаемост. В изпълнение заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 5 март 2020 г. в детските градини е въведен строг медицински контрол на входа - всеки ден трябва да бъдат проверявани от медицинско лице. Продължават и засилените мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, поне четири пъти на ден.

„Молим и родителите да проявят разбиране и да не се допуска влизането им в детската градина, извън приемащите помещения“ - призова ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова, информираха от пресцентъра на Общината.

Преустановяват се всички занимания за деца и учащи в школите на Центъра за подкрепа за личностно развитие, както и в Международния младежки център.

Дали ще има продължение на грипната ваканция за учениците ще зависи от данните на Регионалната здравна инспекция за заболяемостта в общината. „Стриктно се спазват разпоредбите на заповедта на кмета Живко Тодоров и на здравния министър Кирил Ананиев“ - увери Иванка Сотирова.

style="float: left;" />  www.infoz.bg

На подобна тема