Кметът Живко Тодоров с поздрав по повод празника на Стара Загора - 5 октомври

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отправи поздрав към старозагорци по повод празника на Стара Загора.

Пети октомври за всички старозагорци е ден свещен, той е повод да помним, че заедно можем да работим за просперитета на нашия град и да съграждаме неговото бъдеще, се казва в казва в поздравителния адрес на кмета.

Уважаеми жители и гости на Стара Загора,

Приемете моите най-искрени поздравления по повод празника на нашия хилядолетен и вечно млад град - 5-ти октомври. На този ден през 1879 г., градът ни преживява знаменателно събитие - генерал-губернаторът на Източна Румелия – княз Алексанър Богориди, в присъствието на Търновския митрополит Климент, на областния управител Нестор Марков, на кмета на Стара Загора Стефан Салабашев, на служебни лица и много граждани, полага на централния площад основния камък за възстановяване на Стара Загора!

Днес Стара Загора е модерен европейски град, един от водещите бизнес центрове, със забележителни паметници на историята, престижни образователни и културни институти. Град на липите, град на правите улици, град на поетите, град с богата история. 5 октомври за всички старозагорци е ден свещен, той е повод да помним, че заедно можем да работим за просперитета на нашия град и да съграждаме неговото бъдеще!

Честит празник, скъпи старозагорци!

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg