В старозагорско училище откриха кът на Берое

В старозагорско училище откриха фен кът на „Берое“

Нова шампионска титла на футболния отбор на „Берое“ пожелаха днес учениците на XI основно училище „Николай Лилиев“ в Стара Загора. В сградата беше открит специален фен кът за всички, които се вълнуват от съдбата на любимия отбор. Презентация с най-великите моменти от историята на клуба представи седмокласникът Слънчо Костов.

На откриването присъстваха Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Диян Димитров, ръководител на групата общинскии съветници от ГЕРБ, както и много бивши и настоящи футболисти, свързали съдбата си с „Берое“.

„Решихме всички заедно да направим този кът, който ще бъде допълван постоянно, защото всички подкрепяме отбора“ – сподели директорът на училището Желязко Богданов.

„Поздравявам Ви за инициативата. Хубаво е, че децата могат да се докоснат до всички предмети, свързани с отбора и това да бъде мотивиращ фактор, за да спортуват“, каза зам.-кметът Красимира Чахова. Тя подари книгата „100 години „Берое“, както и специално вестникарско издание за отбора. За училищната библиотека донесе трите тома от поредицата „Шампионите разказват“, издание на Община Стара Загора.

Един от най-големите фенове на „Берое“ – общинският съветник Диян Димитров също подкрепи идеята и призова всички, които имат интересни артикули да ги предоставят за къта. Той лично ще дари фланелката на Мартин Камбуров, с която е вкарал гол № 200 в кариерата си.

От името на отбора спортният директор Валентин Грудев благодари за инициативата и сподели, че това е признание за отбора и за публиката. Легендарният футболист от близкото минало Теньо Минчев взриви феновете с думите: „Берое“ го е имало преди нас, има го с нас, ще го има и в бъдеще“. „Надяваме се да Ви радваме и тази година да имаме много успехи“, обеща един от действащите футболисти Георги Ангелов.

След това в двора на училището всички ученици имаха възможност да видят част от своите любимци. Те получиха и специални визитни картички с подписите на отбора извоювал Купата на България през 2013 г.

dimitrov chahova

IMG 0687

futbolisti

futbolisti detsa

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: