Започват масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки

В Старозагорска област започват масирани проверки заради COVID-19

В Областна администрация Стара Загора се проведе работно заседание на Областния медицински съвет във връзка с постоянно увеличаващия се брой на положителните проби за COVID-19 и на заболелите от коронавирус в Старозагорска област. В последните дни вървим само нагоре. Вероятно най-трудното тепърва предстои през студените месеци, когато ще се увеличи и броят на остри респираторни заболявания и на грип.

Това заяви директорът на Регионална здравна инспекция д-р Станимир Станков.

Данните сочат, че за последното денонощие са регистрирани 35 положителни проби. От месец март до този момент в лабораториите в Старозагорска област са извършени общо 29 000 теста за коронавирус. От тях 3005 са се оказали положителни. Това са 10,12 процента от всички изследвани. Преминалите през болнични заведения са 260. Спрямо общия брой положителни смъртността е 4,5%. Починалите са 39.

Към момента в областта има регистрирани 957 позитивни на коронавирус лица. 802-ма души са под карантина. Тези на домашно лечение са 444, а в болница са 29, съобщи проф. д-р, Йовчев, изпълнителен директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“. В реанимацията на болницата се намират 5 души. Двама от тях са интубирани, а трима са на кислородна терапия. „Осигурили сме Ремдесевир и други необходими лекарства за болните. Разполагаме и с достатъчно предпазни средства. Днес очакваме да пристигнат още антибиотици. По отношение на лекарствата и консумативите нямаме проблеми. Имаме и 30 респиратора“, каза още проф. д-р Йовчев.

Легловата база в Инфекциозна клиника е заета на 50%. Отбелязва се обаче увеличаване и на случаите на хепатит. Проф. д-р Йовчев обясни, че при нужда в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ могат да бъдат разкрити до 100 легла за заболели от коронавирус.

Заради увеличаващия се брой на заболелите от коронавирус, от 15 октомври 2020 г. в Старозагорска област започват масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки. От Областния медицински съвет призовават гражданите да спазват въведените ограничения и да се отнасят отговорно към собственото си здраве и това на останалите хора.

bg covid 11 bg covid 10

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема