В Стара Загора популяризират оперното изкуство сред младите хора

Концертът „Хора като книги“ събра снощи в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора младежи и девойки - почитатели на оперното изкуство. Той е организиран от Международния младежки център и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Целта на проекта е да се популяризира оперното изкуство сред младите хора.

В основата е темата за любовта, пречупена през призмата на метафората за хората като книги. Концертът е своеобразно начало на едноименния формат, включващ поредица от инициативи, целящи за запознаят младите хора с интересни и любопитни личности

Музикалният спектакъл е дело на младите таланти от Национална музикална академия „Професор Панчо Владигеров“ - Анастасия Алтукова, Васо Параскева, Лора Радева, Мериам Шамс, Симона Тодорова, Живко Добрев, Стоян Буюклиев, на рояла – Мирослав Георгиев. Графичното оформление на музикалния проект е дело на Никол Нанкова.

Артистите представиха творби от Шопен, Рахманинов, Тости, Доницети, Черкин, Верди и Пучини.

В предстоящите седмици младите оперни артисти ще представят музикалния спектакъл и в други градове на област Стара Загора.

concert1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема