Изложба „Старозагорски писатели и поети в творчеството на български художници“

На 6 ноември от 11:00 часа в западната зала на Градска художествена галерия Стара Загора ще бъдат представени албумното издание и изложбата „Старозагорски писатели и поети в творчеството на български художници“. Сбирката, представена в настоящото издание и експозиция, обединява произведения от Музей „Литературна Стара Загора“ и Градска художествена галерия Стара Загора.

Представените в нея 40 живописни платна, графики, пластики и шаржове са като камъчета от една голяма мозайка, излъчваща пристрастието на стотици художници към обаянието на старозагорските писатели и поети. Нейният облик и значимост се определят, както от таланта на редица изтъкнати творци от четирите поколения на предходното столетие, така и от многообразието на визията им за духа на техните събратя по перо. Сред личностите, включени в албума и изложбата са: Петко Р. Славейков, Георги Бакалов, Кирил Христов, Георги Илиев, Николай Лилиев, Иван Хаджихристов, Гео Милев, Иван Мирчев и др.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Влизането в залите на Градска художествена галерия Стара Загора е съобразено с въведените на 19 октомври временни противоепидемични мерки на територията на Република България.

plakat 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg