Над 11 хиляди сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора през 2021 г.

Близо 11 200 сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора (0800 15737) през изминаваща 2021 година, показва справката на звено „Градска мобилност“. За сравнение за предходната година сигналите са малко над 16 хиляди. Спадът се дължи на по-голямата информираност на гражданите за ковид през настоящата година.

telephone

Голяма част от обажданията, регистрирани през пролетта на 2020 г. са по въпроси свързани с пандемията.

Най-много са подаваните сигнали за неправилно паркирани автомобили – 2921, което е близо 30 на сто. На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 15737, до 1 ноември, е съобщено за 1598 нарушения на обществения ред, което е 15 %.

През отминаващата година старозагорци са подали над 1039 сигнала, свързани с уличното осветление и 941 – за чистотата и околната среда. Подават се още съобщения за аварии, проблеми с пътна инфраструктура, бедствия, опасни сгради и съоръжения, инциденти и събития с хора и животни,безстопанствени кучета и др.

Получените сигнали са предадени към съответните звена и отдели от Община Стара Загора или към компетентните институции. Близо една трета от получените съобщения са били насочени към дежурен Областна дирекция на МВР.

Обработени са над 2000 сигнала, получени на платформата на Община Стара Загора.

След подадени съобщения своевременно са отремонтирани лампи от уличното осветление, обезопасени са шахти, премахнати са клони, надвиснали над пътното платно и е съдействано на множество старозагорци. На всички гражданите е върната обратна информация във връзка с поставените от тях въпроси.

goresht telefon

www.infoz.bg  www.infoz.bg