Ръководството на ДБГ в Стара Загора призовава за вот с преференция в листата на реформаторите

Категорично се разграничаваме от решението за включване в листата на кандидатите за общински съветници на лице, срещу което е водено наказателно производство за търговия с гласове. Това се казва в позиция на двама от членовете на партия "Движение България на гражданите".

dinkova stramskiПредседателят на общинското ръководство на "Движение България на гражданите" Димитринка Динкова и зам.-председателят Иван Стръмски са разочаровани от начина, по който е подредена листата на кандидатите за общински съветници от коалиция "Реформаторски блок" в Стара Загора и най-вече от присъствието на Юсни Ибрям в нея.

В пълният текст на изпратената до infoz.bg позиция се казва:

В качеството си на членове на общинското ръководство на Партия "Движение България на гражданите", изразяваме дълбокото си разочарование и несъгласие с присъствието в листата на кандидатите за общински съветници от коалиция "Реформаторски блок", на г-н Юсни Ибрям - човек, за когото бяха публикувани данни, че е бил подсъдим по обвинение за търговия с гласове и който в съдебно заседание е признал извършването на деянието.

Определяме това решение като недопустимо и несъвместимо с нашите принципи и политически позиции. Този акт драстично противоречи на заявеното намерение на нашата партия и коалиция да работи за изчистване на политическия процес у нас от подобни порочни и престъпни практики.

Партия "Движение България на гражданите" беше създадена, за да осъществи политическо представителство на онези български граждани, които не желаят да се примирят с политиката на задкулисни договорки, изборни манипулации, безскрупулна и безсрамна търговия с доверието и надеждата на българските избиратели.

Няма да допуснем отстъпление от това наше разбиране за смисъла на политическото действие.

За нас беше изненада наличието на подобна кандидатура, която никога не е обсъждана с ръководството на общинската организация, и която очевидно не е съобразена с моралните критерии към кандидатите за общински съветници.

Категорично се разграничаваме от решението за включване в листата на кандидатите за общински съветници на лице, срещу което е водено наказателно производство за търговия с гласове. Приемаме това решение като предателство към всички онези членове на ДБГ, които поеха публичен ангажимент да работят за да променят България, а не за да се възползват от най- разрушителните ефекти на съществуващия политически модел.

Изразяваме и нашето несъгласие с механизма, по който бяха определени кандидатите за кмет и за общински съветници - без широко обсъждане и без да са ясни критериите за подбор. Точно този механизъм направи възможно присъствието на подобни кандидатури в листата.

Призоваваме членовете на коалиционния предизборен щаб, областния координатор на ДБГ и лидерите на останалите партии в коалиция "Реформаторски блок" да разяснят решението си за включване в листата на този кандидат.

Апелираме към членовете и симпатизантите на всички партии в коалицията да се възползват активно от законовата възможност за гласуване с преференция на предстоящите избори за местни органи на управление. В листата на кандидатите от коалиция "Реформаторски блок" има много достойни граждани на Стара Загора, които неведнъж са доказвали своята последователност и принципност в отстояваните позиции и пълната си отдаденост на обществените каузи, с които са се ангажирали.

Те заслужават нашата подкрепа, а ние заслужаваме да бъдем представени в общинския съвет от личности, които няма да ни подведат.

infoz autor  www.infoz.bg

На подобна тема