Ръководството на ДБГ в Стара Загора призовава за вот с преференция в листата на реформаторите

Категорично се разграничаваме от решението за включване в листата на кандидатите за общински съветници на лице, срещу което е водено наказателно производство за търговия с гласове. Това се казва в позиция на двама от членовете на партия "Движение България на гражданите".

dinkova stramskiПредседателят на общинското ръководство на "Движение България на гражданите" Димитринка Динкова и зам.-председателят Иван Стръмски са разочаровани от начина, по който е подредена листата на кандидатите за общински съветници от коалиция "Реформаторски блок" в Стара Загора и най-вече от присъствието на Юсни Ибрям в нея.

В пълният текст на изпратената до infoz.bg позиция се казва:

В качеството си на членове на общинското ръководство на Партия "Движение България на гражданите", изразяваме дълбокото си разочарование и несъгласие с присъствието в листата на кандидатите за общински съветници от коалиция "Реформаторски блок", на г-н Юсни Ибрям - човек, за когото бяха публикувани данни, че е бил подсъдим по обвинение за търговия с гласове и който в съдебно заседание е признал извършването на деянието.

Определяме това решение като недопустимо и несъвместимо с нашите принципи и политически позиции. Този акт драстично противоречи на заявеното намерение на нашата партия и коалиция да работи за изчистване на политическия процес у нас от подобни порочни и престъпни практики.

Партия "Движение България на гражданите" беше създадена, за да осъществи политическо представителство на онези български граждани, които не желаят да се примирят с политиката на задкулисни договорки, изборни манипулации, безскрупулна и безсрамна търговия с доверието и надеждата на българските избиратели.

Няма да допуснем отстъпление от това наше разбиране за смисъла на политическото действие.

За нас беше изненада наличието на подобна кандидатура, която никога не е обсъждана с ръководството на общинската организация, и която очевидно не е съобразена с моралните критерии към кандидатите за общински съветници.

Категорично се разграничаваме от решението за включване в листата на кандидатите за общински съветници на лице, срещу което е водено наказателно производство за търговия с гласове. Приемаме това решение като предателство към всички онези членове на ДБГ, които поеха публичен ангажимент да работят за да променят България, а не за да се възползват от най- разрушителните ефекти на съществуващия политически модел.

Изразяваме и нашето несъгласие с механизма, по който бяха определени кандидатите за кмет и за общински съветници - без широко обсъждане и без да са ясни критериите за подбор. Точно този механизъм направи възможно присъствието на подобни кандидатури в листата.

Призоваваме членовете на коалиционния предизборен щаб, областния координатор на ДБГ и лидерите на останалите партии в коалиция "Реформаторски блок" да разяснят решението си за включване в листата на този кандидат.

Апелираме към членовете и симпатизантите на всички партии в коалицията да се възползват активно от законовата възможност за гласуване с преференция на предстоящите избори за местни органи на управление. В листата на кандидатите от коалиция "Реформаторски блок" има много достойни граждани на Стара Загора, които неведнъж са доказвали своята последователност и принципност в отстояваните позиции и пълната си отдаденост на обществените каузи, с които са се ангажирали.

Те заслужават нашата подкрепа, а ние заслужаваме да бъдем представени в общинския съвет от личности, които няма да ни подведат.

infoz autor  www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

barcelona stoichkov stara zagora
stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема