Студенти от Тракийски университет представят изложбата „Перспективи“

На 23 септември от 18:30 часа в Художествената галерия в Стара Загора, в рамките на 17-ото поредно издание „Нощ на изкуствата – Стара Загора 2022", ще бъде открита изложбата „Перспективи“. Тя включва авторски плакати на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийския университет. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и е част от Културния календар.

Всички 57 плаката, представени в експозицията, имат силни послания, показват емоция и разкриват много идеи.

Плакатите в изложбата, като теми и концепции, ни помагат да разберем повече за глобалните цели на човечеството, които вълнуват съвременните поколения графични дизайнери, но част от тях показват и редица свободни творчески експерименти.

Визуалното въздействие е подсилено от използването на нетрадиционен експозиционен дизайн, който ще преобрази една от залите за временни изложби на Галерията. Студентите Меглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс) са водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата.

Откриването на изложбата е с вход свободен. Изложбата може да бъде разгледана до 8 октомври.

plakat 1 1920x1080

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема