Жадни за победа – наръчник на футболния ентусиаст

Вече сме в месеца на най-голямото футболно събитие в последните години - Световното първенство по футбол 2022 г. В продължение на почти месец, от 20 ноември до 18 декември 2022 г., погледът на футболните ентусиасти по цял свят ще е съсредоточен върху зрелището, което ще се проведе на 8 стадиона в 5 града в Катар. А емоциите ще препускат в зависимост от представянето на любимия отбор.

В 64 мача между 32 държави ще се реши победителят и носителят на световната титла. Да спечелиш световната купа на FIFA е огромно постижение, още повече че в цялата история на шампионата, от 1930 г. насам, това са постигнали едва 8 държави – Франция, Германия, Испания, Италия, Бразилия, Аржентина, Англия и Уругвай. Дали тази година някоя от тези държави ще добави още една световна победа в историята си или изцяло нова държава ще постави името си сред победителите, предстои да разберем.

За пълноценно изживяване на Световното първенство по футбол, трябва предварителна подготовка не само за състезателите, а и за техните привърженици. Ето няколко ключови елемента от Мондиал 2022:

Програмата
Мачът на откриването ще се играе на 21 ноември 2022 г., понеделник, от 12:00 часа българско време. Мачовете от груповата фаза ще се играят между 12:00 и 21:00 часа българско време, а срещите от елиминационната фаза - от 17:00 и 21:00 часа българско време. Мачът за третото място ще се проведе на 17 декември 2022 г. от 17:00 часа българско време. Финалът на 18 декември 2022 г., неделя, ще се играе на националния стадион „Лусаил“ в Катар от 17:00 часа българско време и ще позволи групово гледане с приятели.

Графикът и съвпадението му с обичайното работно време в България подсказват, че много от футболните ентусиасти ще са на работа или в движение за повечето от мачовете. Добре зареден телефон или друго устройство, което позволява гледане на живо, ще са от голяма полза за подкрепа в реално време на предпочитания тим, съветват от „Чаптър 4 България“.

Посланието
Официалната песен на Световното първенство по футбол 2022 се казва „Хая Хая" (По-добре заедно) и е със силно международно звучене. „Като обединява гласове от Америка, Африка и Близкия изток, тази песен символизира как музиката – и футболът – могат да обединят света“, казва главният търговски директор на FIFA Кей Мадати.

Нека не забравяме, че футболът е игра и като такава целта му е да носи повече развлечение и по-малко разочарование. Спортсменски дух, сплотеност на терена и обединение са уроци, които можем и трябва да приложим на практика и в живота.

cheering 01

audience

www.infoz.bg  Информация на Чаптър 4 България | www.infoz.bg 

Теми: