Болница Wiener Privatklinik – Виена разполага с лекари, водещи учени в света

14 лекари, сътрудничещи с Wiener Privatklinik (WPK) – една от най-големите частни болници в Австрия, са сред 6-те процента на най-цитираните учени в света. Това е изключително постижение за екипа на болницата, като броят на специалистите, включени в изданието на класацията за 2022 г., се е увеличил с 55% в сравнение с 2021 г., казват от WPK.

Wiener Privatklinik

Този факт показва високото ниво на научните изследвания и медицинския опит на лекарите, работещи с болницата във Виена. Списъкът на най-цитираните учени в света е съставен от публична база данни на имана и научни публикации, включени в класацията AD Scientific Index, изготвяна от учени в Станфорд, САЩ. Той събира данни за около 200 000 реномирани учени в 22 области и 176 научни подобласти.

За разработването на базата данни и съставянето на класациите са използвани авторови профили в Scopus (актуализирани на 1 септември 2022 г.), които осигуряват достъп до данни и аналитични инструменти за оценка на научната дейност на изследователите (напр. общ брой цитирания, Индекс на Хирш – измерващ въздействието на научната работа, брой цитирания на статии като единствен автор или сътрудник и др.).

Ema Hafner WPK Ема Хафнер

„Гордеем се с изключителните резултати, постигнати от специалистите в медицинския екип на WPK. Нарастващият брой учени, попаднали в  списъка на AD Scientific Index, показва постоянния напредък на научните изследвания в различни специалности, което допълнително допринася за подобряване на медицинското обслужване и лечението на пациентите ни. Радваме се, че Wiener Privatklinik е мястото, където хора от България и цяла Европа могат да се възползват от богатия опит на тези специалисти“, споделя Ема Хафнер, ръководител на отдел „Маркетинг и чуждестранни пациенти“ във Wiener Privatklinik.

Списъкът на 14-те лекари, сътрудничещи с WPK и номинирани от Станфордския университет за изследователска дейност, е съставен от:

Siegfried Kasper

1. Проф. д-р Зигфрид Каспер, психиатър и психотерапевт (сред първите 0,2% най-цитирани учени в света)

Проф. Каспер има богат опит в областта на научните изследвания, над 1300 публикувани статии и индекс на Хирш (h-индекс) от 116. Основният му фокус е свързан с биологичната основа на психичните разстройства. Той е лектор на национални и международни конференции и участва активно в изследователски програми, свързани с депресията, тревожността, психозата и деменцията.

2. Проф. д-р Шарох Ф. Шариат, уролог, специалист по урологична онкология (сред първите 1% най-цитирани учени в света)

Той има над 25 години изследователска дейност в областта на урологичната онкология, особено в области, свързани с рака на пикочния мехур и простатата. Има публикувани над 1500 научни статии и 26 глави в книги. Той е избран за най-влиятелния уролог през 2020 г., както и за най-цитирания изследовател на рака на простатата в немскоговорящите страни.

 3. Проф. д-р Георг Щингл, дерматолог (сред първите 2% най-цитирани учени в света)

Проф. Щингл се занимава с целия спектър на дерматологичната патология – от възпалителни и алергични кожни заболявания, през автоимунни заболявания, до инфекциозни кожни заболявания. Освен това той е изключителен специалист в областта на редките кожни заболявания, които често са генетично обусловени.

4. Проф. д-р Ерих Минар, ангиолог (сред първите 2% най-цитирани учени в света)

Той е международно признат специалист в областта на ангиологията (съдовата медицина), занимаващ се с профилактика и лечение на нарушения на кръвообращението във всички съдови области (вени, артерии, лимфни съдове). Проф. Минар си сътрудничи с известни изследователски центрове в САЩ и Европа.

5. Проф. д-р Кристоф Цилински, медицински онколог (сред първите 2% най-цитирани учени в света)

Той е директор на Централноевропейския център за ракови заболявания Academy Cancer Center към WPK, най-всеобхватния и известен частен център за диагностика и лечение на рак в Централна и Източна Европа, част от болницата Wiener Privatklinik. Изследванията му са насочени към клинични изпитвания на рак на гърдата и на белия дроб, както и към персонализирана медицина и имуноонкология.

6. Проф. д-р Валтер Клепетко, гръден хирург (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Той е медицински директор на Виенския международен център по гръдна онкология (VICTO) към WPK, където екип от специалисти по хирургия, онкология и радиология лекува злокачествени заболявания на гръдния кош, използвайки най-новите методи за лечения в областта. Професорът е международно признат специалист в областта на гръдната хирургия и белодробната трансплантация.

7. Проф. д-р Мартин Шилингер, специалист по вътрешни болести, ангиология и кардиология (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Клиничните и изследователските интереси на проф. Шилингер са диагностициране, последвано от минимално инвазивно лечение на нарушения на кръвообращението на сърцето, мозъка и краката, както и справяне с рисковите фактори. Публикувал е многобройни оригинални научни статии, най-вече в областта на ендоваскуларната терапия, и е провел множество национални и международни научни изследвания.

8. Проф. д-р Дан Руджеску, психиатър (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Той има над 30 години опит в диагностицирането и лечението на психиатрични и психологични разстройства. Основните му изследователски интереси са в областта на неврогенетиката, шизофренията, болестта на Алцхаймер и неврокогнитивната психология. Публикувал е над 1000 научни статии, като работата му е широко цитирана (повече от 68 000 цитирания според Google Scholar, h-индекс 116).

9. Проф. д-р Райнер Коц, ортопед, специалист по хирургия на костни тумори и гръбначен стълб (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Проф. Коц е пионер в областта на ортопедичната хирургия. Заедно с други специалисти в областта той изобретява протезата, която носи неговото име – първата модулна протеза за заместване на стави и дълги кости (1982 г.). Той е бил президент на Международното дружество по ортопедична хирургия и травматология и на Международното дружество за възстановяване на крайници.

10. Проф. д-р Бруно Нидерле, специалист по ендокринна и съдова хирургия (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Той има 40-годишен опит в областта на хирургията, подкрепен от задълбочена научна работа, и е автор на над 500 публикации. Основните му компетенции включват рак на щитовидната жлеза, в това число медуларен рак, невроендокринни тумори и хиперпаратиреоидизъм. Член е на няколко международни организации, сред които Европейски съвет по хирургия, Кралски колеж на хирурзите и Американски колеж на хирурзите.

11. Проф. д-р Паул Кньобел, специалист по онкология в областта на хематологията (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Над 30 години той работи като хематолог в Катедрата по хематология и хемостаза в Медицинския университет във Виена. Автор е на многобройни научни трудове на теми като фибринолиза, хемофилия, кръвосъсирване и др. Член е на австрийски и международни научни дружества.

12. Проф. Рупърт Менапаче, офталмохирург (сред първите 5% най-цитирани учени в света)

Той е признат експерт в областта на минимално инвазивната хирургия на катаракта. Сред другите му специалности са рефрактивна хирургия, която коригира зрителни недостатъци като късогледство, далекогледство или астигматизъм, хирургия на глаукома и травматична и реконструктивна хирургия на предния очен сегмент.

13. Проф. д-р Емека Нкенке, специалист по орална и лицево-челюстна хирургия (сред първите 6% най-цитирани учени в света)

Проф. Нкенке е доктор по теоретична медицина и има двойна квалификация както като лекар, така и като зъболекар. Специализира във виртуалното хирургично планиране и използването на специфични за пациента импланти в ортогнатичната хирургия, краниофациалната хирургия и реконструктивната хирургия. Проф. Нкенке е признат експерт в областта на хирургичното поставяне на зъбни импланти.

14. Проф. д-р Себастиан Шопман, специалист по обща и висцерална хирургия (сред първите 6% най-цитирани учени в света)

Д-р Шопман е водещ специалист в лечението на заболявания на храносмилателния тракт с престижно медицинско образование. Научните му интереси са в областта на рака на хранопровода, хранопровода на Барет, минимално инвазивната хирургия на рак, гастроезофагеалната рефлуксна болест, профилактичната хирургия и метастазите в лимфните възли.

Wiener Privatklinik wpk

Повече за Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), основана през 1871 г. във Виена, е една от най-големите частни болници в Австрия и е в списъка на най-добрите болници в света през 2021 и 2022 г. Болницата предлага над 30 различни медицински специалности и разполага с 10 центъра за компетентност, 145 легла, хирургично отделение с 4 операционни зали. Болница Wiener Privatklinik извършва и модерни услуги за образна диагностика в Центъра по радиология, включително ПЕТ-КТ и ядрена медицина. През 2020 г., там е основан и единственият частен център за лъчетерапия в Австрия. Във Wiener Privatklinik работят над 400 признати австрийски специалисти от най-различни специалности, които използват най-иновативните диагностични методи и най-съвременните лечения.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg (по информация на Болница Wiener Privatklinik, Виена)

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема