ГЕРБ – Стара Загора: Корнелия Нинова лъже и неоснователно плаши хората

От БСП правят отново това, което умеят най-добре – да манипулират и лъжат хората. Пореден пример за това е опитът им да преиначават цифри и факти, да подвеждат обществеността с една единствена цел – да се доберат до управлението на държавата и за пореден път да съсипят всичко.

Emil HristovТова каза общинският ръководител на ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов, по повод изказванията на Корнелия Нинова за опасността от спиране на еврофондовете за България по вина на ГЕРБ, информираха от пресцентъра.

Фактите сами говорят, посочва той. „През 2014 г., когато дори в Европейския съюз не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени - за повече от година докато ГЕРБ не беше на власт. Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени. Разбирам притеснението на г-жа Лъжа – тя се застрахова атакувайки ГЕРБ, с нещото, в което доказахме, че сме много добри. Само в Стара Загора, при управлението на ГЕРБ, сме спечелили и реализирали проекти за над 300 млн. лева“ - подчерта Емил Христов“. Според него в миналите си управления БСП доказаха, че когато дойдат на власт спират еврофондовете, спират разплащанията и настъпва хаос в общините и държавата.

„На всеки червен политик трябва да му е ясно, че Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Парите от Европейския съюз следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява“, посочва общинският ръководител на ГЕРБ. „Колкото и да не им харесва на БСП, вече имаме сключени договори с Европейския съюз за 36% от бюджета за България." Това е над една трета част от сумата, която е определена за България до края на 2020 г. - коментира Емил Христов. В Европа средно за всички държави резултатността при сключването на договори е 17% от общия бюджет на финансиращите програми.

Поредната лъжа размахвана от Корнелия Нинова е, че програма „Околна среда“ е застрашена от спиране. Ако тя разбираше поне малко как работи Европейския съюз, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират” - категоричен е Емил Христов.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема