Пивовари разказват историята на Шуменско

42-ма служители на пивоварната в Шумен умело се превъплъщават в ролите на своите предшественици, за да разкажат най-интересните и не толкова познати епизоди на „Шуменско“ в новата кампания на бранда. Повече от 136 години градът и „Шуменско“ имат водеща роля в производството на бира в България.

От обявяването ѝ за първа официална бира и изключителен доставчик на Царския двор (1917 г.) през създаването на първата българска реклама, която се излъчва по кината през 40-те години на XX век, до превръщането й в официалната бира на борда на авиокомпания „Балкан“ при международни полети през 60-те - бирата „Шуменско“ несъмнено е оставила дълбок отпечатък в българското пивоварство през годините.

Пивовари разказват историята на ШуменскоВълнуващата история на „Шуменско“ през 20-ти век не свършва до тук. Три от най-интересните и не толкова познати епизоди, които бележат нейната история, ще бъдат разказани чрез новата кампания на бранда. Те оживяват благодарение на 42-ма служители на „Шуменско“, които умело се превъплъщават в ролите на своите предшественици. Служителите представят историите за спечелването на купата в „Б група“ от футболен клуб „Панайот Волов“, за оцеляването на производството в рекордно студената зима на 1963 г. и за емблематичната първа промишлена жп линия у нас – наречена от шуменци „Катеринката“, която свързва пивоварната с жп гарата от 1911 г. до 70-те години на ХХ век. Непрофесионалните актьори участват в снимачния процес, продължил над 17 часа, изцяло на територията на „Шуменско“. В ролята си на служители на пивоварната, те са част отосем звена – „Качество“, „Бутилиране“, „Ферментация“, „Варка“, „Технологичен отдел“, „Финанси“, „Логистика“ и Депо Шумен. Те са главни действащи лица и в кампания с билбордове, която персонализира всеки от тях в неговия професионален принос в живота на „Шуменско“.

„В „Шуменско“ ценим служителите си, за това говори и фактът, че цели семейства и няколко поколения шуменци работят в пивоварната. Чрез представяне на най-ярките случки от близкото минало като спечелената купа или Катеринката, искаме да припомним славата не само на „Шуменско“, но и на град Шумен, тъй като пивото ни е неизменна част от историята на шуменци и на града“, каза Атанас Атанасов, Маркетинг Мениджър местни брандове.

Бай ОнчоСред участниците в кампанията е и най-дългогодишният служител на „Шуменско” – Ариф Заид Шакир (Бай Ончо).Той започва работа в пивоварната в началото на 1964 г. и остава там 47 години – до достигане на пенсионна възраст, че и малко след това. Младостта и зрелите му години минават през най-силния период за бранда „Шуменско“ и голяма част от семейство му също работи в пивоварната.

За Шуменско
Шуменско е една от водещите бирени марки у нас, част от портфолиото на Карлсберг България. През 2017 година Шуменско чества 135-тата си годишнина и неговото развитие отбелязва сериозни ръстове през последните две години. През изминалата 2018 година Шуменско обнови визията на всички опаковки от основното си портфолио, като запази непроменени познатия вкус и рецепта на любимата на поколения българи марка бира.

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка, както и Birell – бира без алкохол, в две разновидности: Birell Belgian Witи Lager.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема