Даровити ученици се нуждаят от подкрепа за участие на Световните финали на Microsoft в Ню Йорк

Даровити ученици се нуждаят от подкрепа за участие на Световните финали на Microsoft в Ню Йорк

Езикова гимназия „Ромен Ролан” – Стара Загора търси финансова подкрепа за четирима свои даровити ученици, които се класираха за участие на Световните финали на Microsoft в Ню Йорк от 28 до 31 юли 2019 г. От Гимназията се обръщат с призив за съдействие.

На 6 май 2019 г. в София в Стопанския факултет на Софийския университет, се проведоха Националните финали на Microsoft Office Specialist World Championship, в които участваха Виктория Кабаиванова IХ клас, Пламена Стоянова от Х клас, Габриела Посталова и Ирен Христова от ХI клас от Езикова гимназия „Ромен Ролан” - Стара Загора. От 3400 участници от страната, те се класираха за Световните финали на Microsoft в Ню Йорк. Момичетата получиха официални покани за участие от организаторите на Световното първенство. За да имат възможност да се докажат на международно ниво, тези талантливи деца се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа. Стойността на престоя в САЩ е 4500 лева на човек и включва самолетни билети, настаняване и входните такси за състезанието. Тази сума е непосилна за семействата на учениците. Училищното настоятелство и ръководството на гимназията потърси съдействие от Община Стара Загора и след обсъждане на заседание на Общински съвет е взето решение да бъде покрита част от сумата, тази за транспортните разходи.

Необходимите пари за участието на Световните финали Microsoft Office Specialist World Championship са в размер на 2000 лева на човек.

„Надяваме се даровитите деца да имат възможност да представят добре Стара Загора, училището ни и да покажат, че в България има много талантливи и трудолюбиви млади хора, чиито усилия трябва да бъдат оценени” – се казва в призива на училищното настоятелство.

Учениците, техните семейства и преподавателите им се надяват на подкрепа. Готови са да предоставят и допълнителна информация при контакт чрез имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и тел. 0878 720092.

Сметка на училищното настоятелство:
IBAN: BG31FINV915010BGN0H32A BIC/SWIFT
код: FINVBGSF Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria
Основание за превода: Световни финали Microsoft

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: