Кметът Живко Тодоров поздравява старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Кметът Живко Тодоров поздравява старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Скъпи съграждани,
Уважаеми дейци на просветата и културата,

Приемете моите искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители! Този ден е посветен на всички български просветители, книжовници, революционери и свети будители – празник на възраждащия се национален дух и устремения порив към образование и книжовност.

На страниците на българската история са изписани имената на десетки личности посветили делото си на българската писменост и култура.

В празничния ден поздравявам всички Вас – техните следовници, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на българското образование и култура. Във времена на технологичен подем пред Вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за развитие и огромната отговорност да опазите духовния свят на новите поколения. Вярвам, че обединени ще намерим сили да продължим святото дело на предците ни и да съхраним вечно устремения български дух към овладяване на знанието.
Пожелавам всяко Ваше начинание да се увенчае с успех и да защитите представата, която имаме за българския просветител! Бъдете достойни наследници на героичната ни история и вярвайте в бъдещето на Родината!

България е имала своите будители в не по-малко тежки времена! Ще ги има и занапред! Бъдете здрави, от цялото си сърце Ви желая успех!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров.

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема