Позиция на областното и общинското ръководство на ГЕРБ – Стара Загора относно изграждане на мощност за горене на отпадъци в Източномаришкия басейн

Областното и общинското ръководство на Партия ГЕРБ в Стара Загора остро възразява и се противопоставят на плановете на управляващите да превърнат комплекса „Марица изток“ в сметище, като заедно с това се спира и добива на въглища.

gerb logo

„Категорично заявяваме, че няма да допуснем на територията на Източномаришкия басейн да бъде изградена мощност за утилизиране на нерециклируеми отпадъци, каквито са намеренията, обявени днес от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. По-щадящо за природата ли е да се горят боклуци, отколкото да се произвежда ток от въглища?! Това не само ще загроби комплекса и страната ни ще загуби енергийната си независимост, но и не кореспондира с целите, заложени в Зелената сделка“ – се казва в позицията на областното и общинското ръководство на Партия ГЕРБ в Стара Загора.

От заявеното от Асен Василев става безпределно ясно, че за хората, които днес управляват държавата Старозагорска област не означава нищо, казват от ГЕРБ.

„Общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора ще внесат декларация в местния парламент срещу намеренията на управляващата коалиция, които ще доведат до пагубна промяна“ – заявяват в позицията си от областното и общинското ръководство на Партия ГЕРБ в Стара Загора.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема