Медицинският факултет на Тракийски университет изпрати бакалаврите от випуск 2023

Медицинският факултет на Тракийски университет изпрати бакалаврите от випуск 2023

На официална церемония абсолвентите от пет бакалавърски специалности на Медицинския факултет при Тракийски университет получиха своите дипломи и поеха по професионалния си път. Випуск 2023 завършват общо 91 бакалаври от специалностите „Акушерка“, „Кинезитерапия“, „Лекарски асистент“, „Медицинска сестра“ и „Социални дейности“.

Общият брой на дипломираните медицински специалисти (бакалаври и магистри) в Медицинския факултет на старозагорското висше училище тази година достигна 232 души. Специални гости на тържествената церемония бяха ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков, Павлина Делчева – зам.-кмет на община Стара Загора, представители на ректорското и деканските ръководства, на държавни институции, здравни и социални заведения, а също и бизнес партньори.

„Аз съм спокоен за вас, защото знам, че сте добре подготвени – защото вашите преподаватели са едни от най-добите в страната“ – заяви проф. Добри Ярков в обръщението си към абсолвентите и допълни: „Моят апел към вас е да останете в България, да работите в България, защото България има нужда от вас. Попътен вятър и не спирайте да мечтаете!“.

За пръв път тази година Медицинският факултет дипломира студенти по специалност „Кинезитерапия“. Със среден успех на специалността Много добър 5,14 по своя професионален път поемат общо 12 абсолвенти. Първенец сред тях е Николета Янева, тя получи дипломата си от ректора проф. Ярков.

Най-многобройни във випуск 2023 са дипломантите от специалност „Медицинска сестра“ – 33-ма, които завършват с общ среден успех Добър 4,20. Сред тях е отличена Маруся Лиддъл, която беше наградена от проф. Ярков. Следващите по численост са завършващите специалност „Лекарски асистент“ – общо 19 души, следвани от „Социални дейности“ – 15 и „Акушерка“ – с 12 абсолвента.

„Не са леки пътищата към душата и сърцата на хората. Но с професиите, които сте избрали, вие сте призвани понякога да направите и немислимото, понякога непонятното, а дори и невъзможното, за да помогнете и да вдъхнете живот. Не го забравяйте никога!“ – каза в обръщението си към абсолвентите проф. Юлиан Ананиев, декан на Медицинския факултет. – „Понякога щастието се крие в едната Ви ръка или е само на една стъпка разстояние. Бъдете добри хора, на добър час!“

В края на церемонията абсолвентите от специалностите „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и „Кинезитерапия“ положиха тържествено клетвата на Флорънс Найтингейл, а дипломантите от специалност „Социални дейности“ – съответно професионалната клетва на социалния работник. И десетки академични шапки полетяха в небето с трепет, вълнение и пожелания за много професионални успехи.

DSC0234 

DSC0227 

DSC 0310

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема