966 железничари в "Мини Марица-изток" отбелязват своя празник на 2 август

966 железничари в "Мини Марица-изток" отбелязват своя празник на 2 август

Всяка година през първия неделен ден на месец август се отбелязва професионалният празник на българските железничари. Традицията датира от средата на миналия век. Изборът на деня е свързан с историческия факт, че в началото на август 1888 г. железопътната линия Цариброд -София - Белово е открита за международни превози.

Железничари в Мини Марица-изтокСъщевременно държавата откупува и линията Русе - Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските държавни железници.

Железопътният транспорт е неизменна част от технологията на рудниците "Трояново-1" и "Трояново-север" на "Мини Марица-изток" ЕАД. Първата копка за строеж на жп линия в най-големия открит рудник в страната е направена през юни 1952 г., когато започва строителството на обект "Хилди" в рудник "Трояново-1". В "Мини Марица-изток" ЕАД с днешна дата работят 966 железничари.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: "Мини Марица-изток")barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор