"Мини Марица-изток" ЕАД подава въглища, въпреки рекордно ниските температури

"Мини Марица-изток" ЕАД успешно преодолява поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски януарски температури. От началото на годината до 24 януари са добити 1 973 000 тона въглища.

Бизнес планът на дружеството е изпълнен над 102%.

mini maritza iztok januari 2017Температурите падат значително и това създава затруднения в производствения процес, но персоналът и в трите рудника на въгледобивното дружество е подготвен да реагира незабавно на тежките условия за работа. '"Мини Марица-изток" ЕАД изпълнява заявките на топлоелектрическите централи и с това гарантира сигурността на енергийната система на страната. С цел да се защити живота и здравето на работещите, както и да се опази техниката и имуществото на дружеството и околната среда, всички действия при работата са съобразени с утвърдения авариен план за работа при температури под минус 12 градуса по Целзий.

Само за периода от 20 до 24 януари, въпреки изключително ниските температури - достигащи до минус 15 градуса, са произведени и доставени на топлоелектрическите централи 435 465 тона въглища.

Най-големи са доставките към държавния ТЕЦ "Марица изток-2", които достигнаха до 119 влака на денонощие. Този добив на въглища е без аналог в историята на дружеството при работа в зимни условия, съобщават от най-голямата на Балканския полуостров въгледобивно дружество.

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни