Над 80 риболовци участваха в състезание на яз. „Овчарица”

Старозагорец спечели състезанието по риболов, организирано от най-голямата топлоелектрическа централата в България „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Победителят Христо Христов се пребори с конкуренцията на още над 80 рибари и извади близо 4 кг улов.

Превърналото се в традиционно състезание отново привлече рибари от различни краища на страната. Участници имаше от Бургас, Пловдив, Панагюрище, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Нова Загора и много други, съобщиха от пресцентъра на централата.

ribolovСъстезанието продължи четири часа, а жегата не отказа запалените риболовци да се борят до края за призовите места. Веднага след победителя се нареди 76-годишният Въльо Профиров с улов от точно 3 кг. На трето място се класира миналогодишният победител Христо Иванов от Стара Загора, който днес извади от водите на яз. Овчарица 2,875 кг риба. Четвъртата награда си заслужи Йордан Ангелов от Стара Загора с улов от 2,595 кг. Пети в подреждането се нареди Илиян Киричев от Пловдив с 2,410 кг хваната риба, а на шеста позиция се класира Пламен Борисов от Стара Загора с 1,170 кг улов.

По традиция, „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД присъди и няколко поощрителни награди. В категорията „Най-млади рибари” отличието отиде при малчуганите Ивайло Христов (12 г.) и Християна Георгиева (8 г.) от Бургас. Призът „Най-опитен рибар” получи Петко Ников от Раднево. За „Най-атрактивен” рибар бе определен Стефан Тенев от Стара Загора. Основният улов тази година беше от сомове и шарани.

„Радвам се, че и тази година състезанието по риболов, което организира „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД, предизвиква интерес у толкова много хора. Само за четиридесет минути след началото на записването, списъкът на желаещите да участват беше запълнен на 100%. Сред нас днес има любители на риболова от различни краища на страната, което е ясен знак, че през годините превърнахме тази инициатива в една много хубава традиция. Въпреки любителския характер на инициативата, смея да твърдя, че тя не отстъпва по нищо на професионалните надпревари. Особено много ме удовлетворява фактът, че всички хора тук днес са усмихнати и заредени с добро настроение.“, заяви заместник изпълнителният директор на централата инж. Михаил Митков.

Рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор преди официалния старт на състезанието, обявен в 09:00 часа. На участниците беше разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира, съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи уловът си, ако желае.

www.infoz.bg (Снимка: пресцентър на ТЕЦ "Марица изток 2")

Теми:

На подобна тема