Николай Диков: Комплексът „Марица изток” трябва да работи

Комплексът „Марица изток” е моя кауза и той трябва да работи. Това заяви старозагорският кандидат за евродепутат от Политическа партия ГЕРБ Николай Диков по време на среща с представители на КНСБ в „Мини Марица-изток” ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2” ЕАД, която се проведе в хотел "Верея".

nikolay dikov GERBЗа дългосрочната работа на енергийния комплекс трябва да участваме активно в национален и европейски дебат, защото той от изключителна важност за сигурността на страната ни, за конкурентоспособността на икономиката. След АЕЦ „Козлодуй”, комплексът „Марица изток” осигурява най-евтиния ток. Трябва да защитим спецификата на региона” – категоричен е Николай Диков, който е и председател на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток”.

Той уточни, че когато е станал част от управленския екип през 2014 г., въгледобивното дружество е било в лошо финансово състояние. „Към днешна дата нямаме задължения. Заплатите бяха увеличени и се плащат редовно” – уточни кандидатът за евродепутат.

„Имам лична кауза и тя е „Мини Марица-изток” да работи докато има залежи от въглища” – заяви пред участниците в срещата кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който активно защитаваше необходимостта от работата на енергийния комплекс в досегашния Европейски парламент.

„За нас е много важно бъдещето на комплекса „Марица-изток” след сериозните промени на директиви и регламенти, свързани с декарбонизацията. Много е важно кои ще бъдат българските представители в Европейския парламент и Европейската комисия. Затова трябва да изберем силни личности, които да защитават нашите интереси” – каза Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – КНСБ.

За социалната, трудовата и икономическата значимост на комплекса говори още и Наско Митев от Енергийния съюз на КНСБ. „Ние заедно: синдикати, бизнес, политици – трябва да се обединим, за да успеем и да върнем вярата на хората в сигурното бъдеще. Предстоят ни още много срещи и работа по темата, но каузата е една – стожерът на енергетиката ни – „Марица изток“. Пожелавам ви миньорско самочувствие и успех на 26 май“ - обърна се към кандидатите за представители в ЕП Наско Митев.

Николай Диков - кандидат за евродепутат от Политическа партия ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24