93 хиляди лева са постъпили в дарителската сметка на Община Стара Загора за борба с коронавируса

Близо 93 хиляди лева са постъпилите до момента парични средства по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора, в подкрепа на борбата с коронавируса. Структурата на КНСБ в общинската администрация подпомогна кампанията с 1000 лева. Добрият пример е последван и от Михаил Серафимов, който е превел 800 лева. Антония Костова подпомогна благородната кауза със сумата от 300 лева.

В знак на съпричастност Росица Колева е дарила по сметката 325 лева. Доброто е подкрепено и от Мария Динева, председател на Общински съвет. Тя е предоставила 1 тон брашно за нуждите на социалните домове, намиращи се на територията на община Стара Загора.

heart stara zagora

На априлската сесия на Общинския съвет беше гласувано закупуването на висок клас анестезиологичен апарат, с функции за интензивен респиратор за нуждите на Университетска болница за активно лечение „Проф. Д-р Стоян Киркович“.

Обществеността и съпричастните с каузата ще бъдат информирани за всяко взето решение, свързано със средствата, които са постъпили в дарителската сметка. Всеки, който желае да дари стоки и храни – най-вече маски, защитни облекла, хляб, брашно, но също и други стоки, може да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614652 или 088 4797965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:

УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Общинският оперативен щаб изказва благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.

www.infoz.bg  www.infoz.bg