Международна научна конференция на Стопанския факултет

Международна научна конференция на Стопанския факултет при Тракийски университет

Стопански факултет при Тракийски университет провежда Шестата международна научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите“ (24 – 25 юни, 2021 г.). В мащабния научен форум се включиха 290 участници от държавите България, Испания, Русия, Гърция, Турция, Германия, Полша, Украйна, Саудитска Арабия, Словакия, Литва, Индия, Румъния. В дните 24 и 25 юни в 8 секции ще бъдат представени 220 доклада.

DSC 5305

Международната научна конференция беше открита в конферентната зала на хотел „Калиста“ в курортното селище Старозагорски бани с приветствие от декана на Стопанския факултет доц. Блага Стойкова: „Благодаря ви затова, че дойдохте, благодаря на колегите, които се включиха и онлайн в нашите конфрентни връзки. През последните години Международната научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите“ утвърди своя висок аворитет и доказателство затова е, че днес ние имаме участници от 13 държави от различни континенти, участници от академичните среди и реалния бизнес, представители на различни обществени структури.“

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков поздрави всички участници: „Отправям към вас един призив, тъй като това, което предстои да се случи в България през следващите години е решаващо затова каква посока ще поеме страната ни. Призовавам всички участници в конференцията, най-вече ръководителите на Стопански факултет да се обърнат към реалната икономика, защото това, което предстои да се случи в област Стара Загора, Кюстендил и Перник, Ямбол, Сливен, Хасково е знаково и участието на Стопански факултет трябва да помогне, както на държавата, така и на областта и на общината в трансформацията на целия икономически модел. Предлагам ви следващата конференция да бъде прицелна и да бъде насочена към този проблем, защото времето лети, а ангажиментите, които са поети от държавата са сериозни. Трябва да преминем през това, което ни предстои в региона, с минимален стрес, в процес на икономически растеж и вярвам, че Стопански факултет и Тракийски университет като цяло имат капацитета и експертизата да помогнат в този процес на трансформация на икономическия модел. Желая ви от сърце успех и се радвам искрено на това, което виждам днес!“

DSC 5352

Приветствие отправиха и заместник-областният управител на Стара Загора Стоян Стоянов, Стефан Шоселов – председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Стара Загора, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Жулиета Върлякова – директор на Агенция по заетостта към Бюро по труда – Стара Загора, инж. Благовеста Шинева – ръководител на Центъра за изпитване и европейска сертификация, както и декани на факултети и директори на структурни звена към Тракийски университет.

Международна научна конференция се провежда на всеки две години. Първата (2009 г.), Втората (2011 г.), Третата (2013 г.), Четвъртата (2017 г.) и Петата (2019) международни научни конференции „Бизнесът и развитието на регионите“ посрещнаха над 550 участници от 13 държави (Австрия, Англия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Македония, Полша, Русия, САЩ, Турция, Чехия). Докладите бяха публикувани в Trakia Journal of Sciences.

Целта на научния форум е изграждане и поддържане на ефективно работеща система „наука – бизнес – държавно управление“.

Международната конференция е насочена към академичните среди, представители на бизнеса, местната администрация и държавните органи, които разработват секторни и регионални политики на национално и международно ниво.

Тематични направления:

  • Развитие и управление на регионите в прехода към зелена икономика
  • Бизнес развитие, иновации и кръгова икономика
  • Конкурентоспособност и устойчиво развитие на земеделието
  • Съвременни предизвикателства пред ключови социално-икономически сектори
  • Спортни, информационни и комуникационни проблеми на бизнеса и общностите

Официални езици: български и английски.

Конференцията се провежда под патронажа на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

DSC 5281

DSC 5289

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема